facebook

Багатодітних чоловіків перестали випускати з України: прикордонники повідомили про зміни

Багатодітного батька не випустили з України без військово-облікових документів. Прикордонники заявили про зміни – вони одержали відповідне розпорядження.

У Мережі розповсюдили відеоролик, у якому зображено розмову громадянина України з жінкою у військовій формі. Чоловік надав документи, які підтверджують його статус багатодітного батька. Він заявив, що цілий рік перетинав кордон без проблем навіть за умов воєнного стану. Проте йому відповіли, що вимоги змінились.

Інцидент зафіксували у пункті пропуску Шегині на кордоні з Польщею. Прикордонниця уточнила, що правила перетину кордону змінилися 29 грудня о 20.00. До цього моменту можна було не надавати військово-облікові документи, а зараз це вже обов’язкова вимога.

Вказано, що багатодітний чоловік має підтвердити своє право на відстрочку від служби, відвідавши територіальний центр комплектації та соціальної підтримки. Там йому потрібно актуалізувати свої дані та отримати письмовий дозвіл виїжджати з України.

Українець нагадував про свої конституційні права, які, на його думку, порушують нові норми. Однак співрозмовниця була непохитною:

“До 20.00 це було так, після 20.00 з’явилося трохи інше розпорядження. Я для того зараз тут, щоб вам пояснити. Якщо у вас не буде військово-облікових документів, краще вам повернутися до військкомату. Сідайте та від’їжджайте далі. Раніше ми не були такими вимогливими”.

Чоловік несподівано перейшов на російську мову і продовжив спілкуватися нею. Прикордонниця попросила його вести розмову державною мовою. Українець наголосив, що проживає у зоні бойових дій:

 

Джерело.

Close