facebook

Комендатурі прийшов наказ: ТЦК та поліція мають виловити ухилянтів — запроваджуються жорсткі заходи

В Київській області з 26 грудня 2023 року по 06 січня 2024 року вводяться заходи відповідно до ч. 1 ст. 8 ЗК “Про правовий режим воєнного стану”, а саме заходи щодо виявлення диверсійно-розвідувальних груп.

А також на запит видання УП у Київському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відповіли, що також їм посталено завдання “шукати осіб, які порушують законодавство про мобілізацію”, на блокпостах”.

В ОТЦК також підкреслили, що співпрацюють з представниками поліції відповідно до чинного законодавства.

“З метою сприяння військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану, відповідно до пунктів 5.4.2. протоколу засідання оперативного штабу ради оборони Київської області від 18 грудня №229, Головному управлінню Національної поліції в Київській області, Управлінню патрульної поліції у Київській області ДПП, Комендатурі Київської області поставлено завдання: “у взаємодії опрацювати та впровадити додаткові заходи на блокпостах, розміщених на міжнародних автомобільних дорогах у межах Київської області, з метою виявлення осіб, що вчинили порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію або порушили правила військового обліку”, – цитують відповідь у виданні.

Також журналісти видання зазначили, що так і не зрозуміло з відповіді, чи впроваджені заходи щодо розшуку порушників мобілізації на блокпостах з 26.12.2023 до 06.01.2024.

Джерело.

Close