facebook

Від 7000 до 24800 грн: українцям встановили нові щомісячні виплати

З 1 січня 2024 року Україна змінилися розміри мінімальної та максимальної страхової виплати, про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

Так, згідно зі статтею 36 закону “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” сума щомісячної страхової виплати встановлюється відповідно до ступеня втрати працездатності (у відсотках) та виходячи із середньомісячної заробітної плати, яку людина отримувала до пошкодження здоров’я.

Право на вищезгадані виплати настане після 1 січня 2024 року:

мінімальний розмір призначеної щомісячної страхової виплати у перерахунку на 100% втрати професійної працездатності не може бути меншим від мінімальної заробітної плати – 7100 грн;
максимальний розмір щомісячної страхової виплати не може перевищувати чотири розміри мінімальних заробітних плат – 28 400 грн (7100 грн х 4).
Для того, щоб отримати компенсацію, необхідно здійснити наступні кроки: заява разом з документами, необхідними для призначення, перерахування, продовження та здійснення страхових виплат та соціальних послуг, подається:

– у паперовому вигляді особисто чи через уповноваженого представника до територіального органу Пенсійного фонду України (сервісний центр);
– в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України із використанням кваліфікованого електронного підпису.
Після цього, територіальні органи ПФУ у вашому регіоні розглядають справу про страхові виплати на підставі заяви та приймають відповідні рішення протягом 10 календарних днів, не рахуючи дня надходження зазначених документів.

Джерело.

Close