facebook

Залужний висловився проти мобілізації ув’язнених і судимих

Парламентський комітет з національної безпеки та оборони разом з керівництвом ЗСУ та Міноборони у 4 січня почав розгляд урядового законопроєкту про мобілізацію, пише НВ.

“Були дуже емоційні обговорення, — розповідає один з народних депутатів. — І щодо норм по інвалідності (в запропонованому документі є норма про мобілізацію осіб з третьою групою інвалідності, ред.), і щодо електронних повісток. Ми питали, чому цю норму внесли і навіщо. Наприклад, як буде вручатись електронна повістка, як вони бачать створення електронного кабінету. З деякими зауваженнями нашими вже погоджуються”.

За словами співрозмовника NV у комітеті, головнокомандувач Валерій Залужний з деякими запропонованими нормами жорстко не погоджувався:

“Він виступив проти норми про залучення до армії ув’язнених і судимих. Він каже: армія це що, для поганих людей? Це не так. Але він також сказав: мені треба люди, росіяни вже призвали 400 тис. і на червень готують ще декілька сотень тисяч, до 400 тис. Ким мені воювати? Або звертатись до світу і там просити людей або ви йдіть воюйте, якщо не забезпечите”.

Джерело.

Close