facebook

Атака коаліції по хуситах у Ємені: понад 10 країн зробили спільну заяву

У заяві вказано, що удари по об’єктах хуситів були завдані відповідно до невід’ємного права на індивідуальну і колективну самооборону, згідно зі Статутом ООН.

Коаліція країн із захисту судноплавства в Червоному морі від єменських хуситів, опублікувала спільну заяву і назвала удари по хуситах законною самообороною.

Спільну заяву опублікували у Білому домі.

Автори заяви – Австралія, Бахрейн, Канада, Данія, Німеччина, Нідерланди, Нова Зеландія, Республіка Корея, Велика Британія, США та Канада.

“У відповідь на продовження незаконних, небезпечних і дестабілізувальних нападів хуситів на судна, зокрема й комерційні, що прямують через Червоне море, збройні сили США і Великої Британії за підтримки Нідерландів, Канади, Бахрейну та Австралії завдали спільних ударів відповідно до невід’ємного права на індивідуальну і колективну самооборону, згідно зі Статутом ООН, по низці об’єктів у контрольованих хуситами районах Ємену”, – йдеться в заяві коаліції.

Зазначається, що метою цих високоточних ударів були підрив і послаблення можливостей хуситів загрожувати світовій торгівлі і життю міжнародних мореплавців на одному з найважливіших водних шляхів у світі.

“Понад два десятки нападів хуситів на комерційні судна від середини листопада становлять міжнародний виклик. Сьогоднішня акція продемонструвала спільну відданість свободі судноплавства, міжнародній торгівлі та захисту життя моряків від незаконних і невиправданих нападів”, – вказано в заяві.

Джерело.

Close