facebook

Перерва між 2 предметними блоками НМТ триватиме 20 хвилин

Перерва між двома двогодинними блоками національного мультипредметного тесту триватиме 20 хвилин.

Про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

За її словами, чотиригодинний тест складатиметься з двох двогодинних блоків, які будуть розділені 20-хвилинною перервою.

Перший блок міститиме завдання з української мови та математики, другий блок після перерви – завдання з історії України та предмета за вибором учасника.

Під час виконання завдань одного блоку у межах 120 хвилин (60+60) учасник НМТ зможе рухатись між завданнями, тобто, якщо учасник виконає завдання з української мови швидше 60 хвилин, то він матиме більше часу на математику, або навпаки, якщо учасник НМТ довше виконуватиме завдання з української мови, то матиме менше часу на математику.

Але рухатися між великими блоками, що розділені перервою, учасники не зможуть. Тобто якщо учасник НМТ зекономить час і на українській мові, і на математиці, він не матиме більше часу для виконання тесту з історії України чи предмета на вибір.

Учаснику НМТ необхідно буде завершити першу частину тесту з 2 предметів до перерви, другу частину тесту ще з двох предметів – після перерви, і повертатись до завдань першого блоку під час виконання другого блоку або переходити до наступних завдань другого блоку під час виконання завдань першого блоку учасник не зможе.

Джерело.

Close