facebook

Час починати готуватися: вже у березні спокійні часи закінчаться

У березні в Україні розпочнеться важлива для школярів реєстрація.

Весна принесе багатьом школярам та їхнім батькам початок важливого періоду. Подробиці у відео, опублікованому на YouTube-каналі Школа Kevin.

З березня буде відкрито реєстрацію для участі у національному мультипредметному тесті (НМТ). Вказується, що цей період триватиме до початку квітня.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко додала, що конкретні дати буде озвучено пізніше. Це відбудеться після затвердження графіка проведення тестування.

Заплановано, що зареєструватись можна буде лише в онлайн-режимі. Учаснику НМТ потрібно буде створити власний електронний кабінет, куди слід завантажити всі необхідні документи.

Також потрібно буде внести про себе інформацію та вибрати предмети, які школяр вирішив складати під час іспиту.

Протягом усього періоду реєстрації майбутній учасник НМТ зможе внести зміни до інформації, яка вказана в електронному кабінеті.

Наприклад, якщо він вирішить змінити місце проходження НМТ або вирішить змінити четвертий предмет для здачі, оскільки його можна вибрати самостійно.

Поки не закінчено реєстрацію на НМТ, такі дані ще можна буде змінювати. Але після завершення вже жодних правок внести не можна буде.

Також Вакуленко порадила вступникам, які перебувають за кордоном та планують здавати НМТ не затягувати з реєстрацією та постаратися зробити це на початку.

Вона попередила, що кількість місць за кордоном на здачу НМТ буде обмеженою. Тому, якщо вирішити зареєструватися останніми днями, може вже не вистачити місць.

Мало того, може статися так, що не буде можливості пройти НМТ і в найближчій країні від вступника.

У 2024 році, як і в минулі два роки повномасштабної війни, 11-класники складатимуть Національний мультитест (НМТ) замість ЗНО.

Обов’язковими предметами будуть українська мова (без літератури), математика та історія України. Четвертий предмет – на вибір.

Джерело.

Close