facebook

Моє місце займе інший? Залужний – ВСЕ!? Вже маємо підтвердження одразу з кількох джерел – причина звільнення просто врaжaє…

Президент Володимир Зеленський звільнив головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Про це повідомили джерела LB.ua.

Офіційна інформація про звільнення Залужного готується представити пресі та ЗМІ. Відповідний указу на сайті президента – теж.

Залужний був головнокомандувачем Збройних Сил із 27 липня 2021 року. До цього він із грудня 2019 командував оперативним командуванням “Північ”.

Про це також повідомив депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко.

“Залужному оголосили про відставку, але указу поки немає. Йому пропонували посаду посла в одну з європейських країн. Він – відмовився”, – написав нардеп.

Про ймовірний конфлікт між верховним головнокомандувачем і головнокомандувачем писали і українські, і західні медіа. Особливо часто така інформація почала лунати після результатів українського літнього наступу.
Влітку 2022-го радник глави офісу президента Михайло Подоляк уже спростовував чутки про можливу відставку Залужного і переведення його на посаду міністра оборони.
Ще більше публічна риторика щодо Залужного в політичної влади загострилася після його колонки та інтерв’ю The Economist, де він сказав, що війна зайшла в глухий кут.
Заступник Єрмака Ігор Жовква на це вирішив заявити, що після публікації “його в паніці запитували”, чи ми в глухому куті. Він також вирішив порекомендувати військовим “менше коментувати” події на фронті.
Президент Зеленський у відповідь на публікацію запевнив, що патової ситуації немає.
Також він вважає, що залучення генералів у політику ставить під загрозу національну єдність. Ця репліка прозвучала на тлі публікації Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним щодо глухого кута в війні.
У грудні міністр оборони Умєров сказав, що звільнення/заміну Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного не планують.
У тому ж грудні Володимир Зеленський говорив журналістам, що в нього “робочі відносини” з Залужним. “Він має відповідати за результат на полі бою як головком разом з Генштабом, є багато там питань”, – говорив президент.

 

Джерело.

Close