facebook

Мобілізація в Україні: Зеленський висловив думку про випадки, коли працівники ТЦК хапають людей на вулицях

Зеленський розкритикував співробітників ТЦК, які, порушуючи права людини, “пакують” українців у громадських місцях.

Співробітники українських територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки (екс-військкоматів) не повинні ловити військовозобов’язаних та крутити прямо на вулицях. З такою думкою виступив президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів німецького телеканалу ARD.

Гарант висловив невдоволення з приводу дій співробітників ТЦК, які виходять на вулиці та затримують чоловіків, які не бажають йти на мобілізацію.

Зеленський наголосив на необхідності врегулювання цього питання на законодавчому рівні, щоб подібні випадки не повторювалися в українських містах.

Крім того, президент зазначив, що цифровізація процесу мобілізації може допомогти у вирішенні цієї проблеми. За словами українського лідера, мобілізація має бути справедливою.

“Є випадки, і це дуже неправильно, коли представники ТЦК ходили вулицями та шукали хлопців, які не приходили. Чи є випадки такі? Так є. Чи правильно це? Абсолютно ні!– заявив він.

Зеленський додав, що попросить військових та законодавців внести такі зміни до закону, щоб більше не було шансів для незаконних затримань українських громадян у громадських місцях.

Нагадаємо, у Верховній Раді України підготовка нових правил бронювання від мобілізації: названо ключову зміну.

Джерело.

Close