facebook

Чий Крим: Дуда вляпався у гучний скандал через війну Росії проти України

В інтерв’ю польському Kanal Zero Дуда дозволив собі відвертий прогноз і розповів своє бачення закінчення війни в Україні.

Зміст
Дуда втрапив у скандал
Українці не змовчали
Реакція України
Дуда “змінив” думку
Україна як ніколи близька до звільнення Криму?
Буданов має план на Крим!
Президент Польщі Анджей Дуда неочікувано втрапив у гучний дипломатичний скандал. Польский лідер засумнівався, що Крим належить Україні і що Києву вдасться звільнити півострів з-під російської окупації. Реакція української дипломатії була миттєвою.

Як один із найбільших друзів України, ім’я якого викарбуване на “Алеї сміливості”, бачить закінчення війни, чому Крим для нього – це “особливе місце” та що насправді мав на увазі Дуда, розповів в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналіст Артем Зябкін.Дуда втрапив у скандал
Крим – “доволі особливе місце, яке триваліший час було в руках Росії, якщо подивитися на це історично”. Ця скандальна заява, яку радше почуєш від російських запроданців чи відвертих пропагандистів, належить одному з найбільших друзів України – президентові Польщі Анджею Дуді. В інтерв’ю польському Kanal Zero той дозволив собі відвертий прогноз і розказав своє бачення закінчення війни в Україні.

“Сьогодні Росія намагається перемогти в Україні. Я скажу так: якщо Росія збереже території України, то фактично це буде перемога РФ, тоді ймовірність нового нападу з боку Росії буде дуже високою”, – сказав Анджей Дуда.

А ж потім у Дуди запитали про конкретику. І ось тут і народився скандал!

“Не знаю, чи зможе Україна повернути Крим, але вірю, що поверне Донецьк і Луганськ. Бо насправді якщо ми подивимося на історію, більшу частину часу він був під контролем Росії”, – заявив президент Польщі.

Українці не змовчали
В Україні мовчати про це просто не могли. Звичайні українці в соцмережах швидко розтиражували цю приголомшливу заяву, та їх думки, як не дивно, розділилися. Були ті, хто нагадав Дуді про сторічну російську окупацію Варшави. А і правда, бо від 1815 року до майже самого розпаду Російської імперії Польща була в її складі.

Згадали про це Дуді і самі поляки. Депутат Сейму Роман Гертих напряму “виправив” Дуду: “Хотів би нагадати пану Дуді, що в нашій країні є міста, які у своїй історії належали Польщі протягом меншого періоду часу, ніж іншій державі”.

Джерело.

Close