facebook

Мобілізація торкнеться тіньовиків і фрілансерів, ТЦК знайдуть цих чоловіків за новим способом: повістки вручать раптово

ТЦК слід активно узятись за мобілізацію чоловіків, які ніде не навчаються і ніде офіційно не працюють. Таких в Україні є немало. Як правило, усі вони десь працевлаштовані, але не офіційно. Отже на черзі – мобілізація тіньовиків і фрілансерів.

Як інформує ” Today.ua”, таку думку висловив керівник Центру політичного аналізу Володимир Головко.

Водночас мобілізація в Україні йде з великими потугами. Добровольці вже давно скінчились, і людей, які мотивовані йти воювати, зосталося дуже мало. Тим часом, економіка вже несе велетенські втрати через те, що значну частину кваліфікованого персоналу мобілізували, і замінити цих людей немає ким. А між іншим в Україні є велетенський мобілізаційний потенціал – чоловіки, які ніде офіційно не працюють і не вчаться. Вони просто “зникли з радарів” від початку війни. Втім, і до її початку багато хто з них не був помічений у лавах легально працевлаштованих.

Саме серед таких громадян, які офіційно ніде не працюють і не платять податків, і слід шукати поповнення для мобілізації, вважає Головко.

“Якщо „тіньова“ ніша буде охоплена, не потрібно буде забирати людину з підприємства, яке приносить податки, експортні кошти, мита тощо та дає державі гроші на утримання Сил оборони. Тому, якщо будуть фокусуватися лише на підприємствах, бронювати чи не бронювати, але не дивитися в інші суспільні сфери, то ми не вирішимо це питання з мобілізацією”, — каже керівник Центру політичного аналізу.

Відповідно до неофіційних даних, які вже не раз озвучували представники влади, сьогодні в Україні знаходяться фактично в нелегальному стані близько трьох мільйонів чоловіків призовного віку. Вони ніде не значаться. І влада вже давно міркує, як їх знайти та мобілізувати. Отже, чоловікам, які працевлаштовані нелегально, або працюють на фрілансі, слід бути готовими, що будь-якої миті до них можуть прийти з повісткою.

Джерело.

Close