facebook

Як і кому можна подарувати свій пай: і що це дасть

Стало відомо, кому і як українці можуть подарувати свою земельну ділянку.

Відповідно до ч 3 ст 131 ЗК України земельні ділянки сільськогосподарського призначення приватної власності можуть бути відчужені лише за договорами купівлі-продажу, дарування, довічного утримання, спадкового договору, міни, шляхом внесення до статутного (складеного) капіталу чи шляхом звернення стягнення на них. Про це пише agronews.

Відповідно до норм цивільного законодавства за договором дарування одна сторона передає або зобов’язується передати в майбутньому іншій стороні безоплатне майно (дар) у власність. Договір, що встановлює обов’язок обдаровуваного вчинити на користь дарувальника будь-яку дію майнового чи немайнового характеру, не є договором дарування.

Власник сільськогосподарської ділянки може подарувати її лише найближчим родичам. До них відносяться:

інший з подружжя;
діти, батьки, рідні (повнорідні та неповнорідні) брати та сестри;
двоюрідні брати та сестри, дід, баба, онуки, правнуки, рідні дядьки та тітки, племінниці та племінники, пасинок, падчерка, вітчим, мачуха.
Ця вимога не поширюється на земельні ділянки несільськогосподарських угідь (крім земельних ділянок під польовими дорогами, запроектованими для доступу до земельних ділянок) та земельні ділянки для садівництва.

Джерело.

Close