facebook

Поїхав на відпочинок – привіз “33 повістки”: історія чоловіка-рекордсмена

Одесит заявив, що під час відпустки йому вручили повістку і навіть показав візит до одного з військкоматів.

Житель Одеси стверджує, що під час відпочинку отримав “33 повістки”. А на Полтавщині чоловіку вручили 18 “листів щастя”, але мобілізувати відмовилися.

Чим усе закінчилося та чому військкоми вже закликають прийти до ТЦК 16-річних хлопців – дивіться в ексклюзиві TSN.UA.

“Поїхав відпочивати, а замість сувенірів везе повістки. Одесит заявив, що під час відпустки йому вручили повістку і навіть показав візит до одного з військкоматів”, – розповідає журналістка.

Чоловік стверджує, що результатом відпочинку стали 33 повістки у всі міста України. За його словами, тепер він прямує у Кривий Ріг.

А на Полтавщині теж встановили своєрідний рекорд по кількості вручених повісток.

Житель Полтавської області у період з червня по листопад 2023 року отримав 18 повісток. Він 16 разів приходив до ТЦК, однак через стан здоров’я військові частини відмовлялись брати його на службу.

Як пише РБК-Україна, сам чоловік поділився, що іноді його до військових частин відвозив особисто підполковник, але щоразу його завертали назад.

А от останні дві повістки він проігнорував і за це отримав покарання. Чоловіка визнали винним за ст. 336 (Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації) Кримінального кодексу України та засудили до 4 років позбавлення волі. Обвинувачений свою провину визнав і розкаявся, тому суд пом’якшив йому вирок на 2 роки випробувального. Ось що зазначено у матеріалах суду.

“Наголошував на безладі у системі ТЦК, стверджував, що у його військовому квитку, який зберігається у працівників ТЦК, не відображена вся інформація щодо його обліку, а натомість працівники ТЦК постійно виправляють у ньому дати замість внесення дійсної інформації”, – йдеться у джерелі.

У ТЦК також відреагували на цей вИпадок. Начальник служби зв’язків з громадськістю Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін наголосив, що ВЛК визнала чоловіка придатним до військової служби, тому він направлявся до навчальних центрів. Однак приймальна комісія цих закладів з цим жодного разу не погоджувалась, тож відбір він не проходив.

“Там психолог, медик, який оглядає людей, які прибули. Коли кажуть, що ТЦК гребуть всіх: “хромих”, хворих… В навчальному центрі відбирають, не можна привезти аби кого і запихнути в навчальний центр. Там є свій відбір. І громадянин там спілкується без присутності представника ТЦК. Тобто, що він там казав, ми не знаємо. Можливо, вдавав епілепсію, можливо, казав, що в нього тиск постійно високий. Але загалом, згідно з чинним законодавством, він придатний до військової служби. Було лише рішення, що навчальний центр відмовляється його приймати. Через це він отримував повістку на наступну дату”, – кажуть там.

Виходить, що військовозобов’язаним можна видавати безкінечну кількість повісток? Чи у нас як завжди – на одне правило є інше, а на інше ще одне і так до безкінечності. Я вже мовчу про вийнятки з правил. Однак, напишіть нам у коментарях, що ви думаєте про таку кількість виданих повісток і чи готові стільки разів з’являтися до ТЦК?

Джерело.

Close