facebook

Кінець війни в Україні: Зеленський заявив, програємо ми чи ні

Зеленський заявив, виграє чи програє війну Україна.

У неділю, 25 лютого 2024 року, через два роки повномасштабного російського вторгнення, президент України провів пресконференцію, на якій відповів на важливі питання журналістів про війну в Україні.

Зокрема, він відповів, чи зможе Україна виграти війну у Росії чи програє. На його думку, це залежатиме від західних партнерів. Зокрема, чи нададуть вони нашій країні необхідне озброєння.

При цьому глава держави поділився, що перебуває в позитивному настрої щодо заяв партнерів про передачу нам ATACMS.

Також торкнувся глава держави й теми виділення фінансової допомоги США Україні. Ухвалення рішення затримується, що позначається як на ситуації на полі бою в Україні, так і на економіці.

Він зазначив, що є надія на Конгрес США, і він упевнений, що будуть позитивні новини. За його прогнозом, упродовж місяця нам потрібно отримати рішення Конгресу США.

Глава української держави заявив, що підтримувати Україну треба тут і зараз, а не заявами “до кінця”.

Коментуючи останні події на польському кордоні, президент України наголосив на важливості збереження союзу з Польщею. При цьому Зеленський додав, що якщо не знайдуться кроки для розв’язання проблеми з Польщею, тоді Україна відстоюватиме інтереси свого бізнесу.

Зеленський заявив, що Україна за два роки повномасштабного російського військового вторгнення втратила 31 тисячу військовослужбовців.

У ворога, як і раніше, більша кількість армії: співвідношення сил з російською армією становить 1 до 7, а має бути 1 до 1,5, щоб відтіснити ворога.

Щодо переговорів із кремлівським диктатором, то президент України поставив питання, чи можна розмовляти з глухою людиною.

Зеленський заявив, що Україна може влаштувати майданчик, на якому путін визнає, що він програв цю війну і що це було помилкою.

При цьому президент України вважає, що путін готовий вести війну проти України до 2030 року, але ми маємо бажання закінчити все раніше.

Це можливо, вважає глава держави, якщо західні партнери поставлять до України достатню кількість зброї. Без США, наголосив гарант, неможливо посилити нашу ППО, адже аналогів Patriot немає.

Важливі для України й ракети Taurus. Але Зеленський очікує, що спочатку США допоможе з ракетами, а згодом Німеччина. Глава держави зазначив, що передані Великобританією Storm Shadow ми успішно застосовували. При цьому від США та Німеччини залежить, чи буде запрошена Україна до НАТО.

Зеленський заявив, що однією з причин провалу контрнаступу України у 2023 році було те, що наші плани ще до того, як ми встигли їх реалізувати, вже були відомі у кремлі.

Крім того, 4 підготовлені бригади опинилися без необхідної техніки минулого року, вона не дійшла на той час в Україну.

Тому він заявив, що на поточний рік є чіткий план контрнаступу, але деталей він не розголошуватиме. Цей план пов’язаний зі зміною керівництва. Через витікання інформації планів буде кілька.

Джерело.

Close