facebook

Насуваються сильні снігопади: які області та коли накриють

У березні в Україні очікується настання суворої зими з значними сніговими опадами, як свідчать дані порталу Ventusky.

Згідно з прогнозами синоптиків, у другій декаді березня у країні очікується погіршення погодних умов, яке супроводжуватимуть інтенсивні снігопади. Починаючи з ночі на 11 березня, снігопади спостерігатимуться переважно в Сумській та Чернігівській областях.

Зранку 11 березня опади розпочнуться в Житомирській, Київській, Сумській, Чернігівській, Черкаській, Харківській та Полтавській областях.

Протягом дня 11 березня снігові опади поширяться на захід та південь країни, прогнозуються також у Дніпропетровській, Кіровоградській, Вінницькій, Донецькій та Луганській областях.

Подібні погодні умови передбачаються також на вечір 11 березня.

Щодо погоди в Україні на 12 березня, протягом ночі очікується сніг лише на півдні країни та на узбережжі Азовського моря. Опади у вигляді снігу пройдуть у Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській областях, а також у Криму.

А початок березня в Україні відзначиться весняною теплотою та сухим погодженням, повідомляє Наталія Птуха, експерт Укргідрометцентру, у коментарі для NV.

За даними спеціаліста, протягом кінця лютого і 1-2 березня на території країни очікується відсутність опадів. Вночі у східних областях температура становитиме від 0 до -6 градусів, а вдень – від +5 до +11 градусів. У західних регіонах буде тепліше, з температурними показниками від +1 до +7 градусів вночі і від +10 до +6 градусів вдень.

“На початку календарної весни в Закарпатті може бути навіть до +18 градусів”, – додає синоптик.

У північних, центральних і південних регіонах очікується вночі від +4 до -2 градусів, а вдень від +7 до +13 градусів.

Щодо вітру, очікується південно-східний вітер, який пізніше перейде на південно-західний, з помірними швидкостями від 3 до 10 м/с.

За словами Наталії Птухи, у багатьох областях України вже можна спостерігати прихід метеорологічної весни, зокрема у Харкові, Житомирі, Рівному та Дніпрі.

У столиці та області також очікується тепла та суха погода. На 1-2 березня вночі температура підніметься до +1… +3 градусів, а вдень до +10 градусів.

“Загальна тенденція свідчить про те, що в березні середня температура буде вищою за кліматичну норму”, – робить висновок Наталія Птуха.

Джерело.

Close