facebook

Позбавлення пенсій: виявилося, пенсіонери мають пройти не лише ідентифікацію, що ще потребує ПФУ

Пенсіонери мають пройти відеоідентифікацію у ПФУ.

Щоб Пенсійний Фонд міг встановити особу одержувача пенсійної виплати, йому необхідно пройти процедуру відеоідентифікації. Про те, як це зробити та як отримати результати пройденої процедури, повідомляється в офіційному телеграм-каналі ПФУ.

Щоб пройти відеоідентифікацію, українським громадянам, які отримують пенсійні виплати, необхідно зайти на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua та пройти спеціальну процедуру запису.

Для цього у верхній частині екрана натисніть вкладку “Ідентифікація в режимі відеоконференцзв’язку”. Далі на екрані з’явиться вкладка з полями, які потрібно заповнити відповідно до покажчиків. Після цього потрібно ввести особисті дані, вказати свою електронну пошту та контактний номер телефону, вибрати програму, через яку буде здійснюватися відеоідентифікація. Якщо потрібно, можна вибрати спеціальну опцію під час процедури, це може бути фізичний супровід особового помічника або перекладач мови жестів. Наприкінці необхідно дати згоду на передачу даних та натиснути на поле “Подати заявку”.

Крім заяви у заявників є можливість прикріпити файли, додати паспорт, пенсійне посвідчення, свідоцтво про народження, ідентифікаційний номер, трудову книжку. Об’єм файлу, що додається, не повинен бути більше 1 Мб.

Далі із заявником повинен зв’язатися працівник Пенсійного фонду, щоб погодити час та спосіб проведення відеоідентифікації. Після цього необхідно почекати від 10 до 30 днів, щоб ПФУ зміг ідентифікувати особу та надіслати отримані результати на електронну пошту одержувача пенсії.

Також результати з’являться в особистому кабінеті на порталі електронних послуг ПФУ. Щоб перевірити результати відеоідентифікації, необхідно зайти до розділу “Мої звернення”. Також цю інформацію буде збережено в електронному кабінеті одержувача пенсійної виплати в кабінеті пенсіонера.

Джерело.

Close