facebook

Рада запроваджує нові штрафи: за що здеруть від 850 до 5100 грн, а раніше могли й посадити

Народні обранці хочуть декриміналізувати незаконне зберігання та виготовлення зброї
Про це повідомляє Інтерфакс.

Голова фракції “Голос”, одна з авторів законопроєкту Олександра Устінова розповіла про основні положення документа.

Зокрема пропонується замінити кримінальну відповідальність за незаконне зберігання та виготовлення зброї з метою самозахисту на адміністративну.

Народні обранці пропонують ввести штрафи від 850 до 1700 грн за перше порушення без конфіскації такої зброї. А у разі повторного порушення штрафні санкції зростають від 2550 -5100 грн вже з конфіскацією.

“Це ненормально, коли на третьому році повномасштабної війни,… наявність у людини вдома зброї для самозахисту або виробництво для наших військових, скажімо, дронів, є тяжким злочином згідно з нашим законодавством. Це має бути змінено. Що пропонує законопроєкт? Перенести відповідні статті Кримінального кодексу до Кодексу про адміністративні правопорушення”, – розповіла Устінова на пресконференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” у вівторок.

Також в матеріалі зазначається, що, на її думку, замість трьох-семи років тюрми за володіння пістолетом або збирання вдома FPV-дрона для ЗСУ без ліцензії можна буде обійтися адмінштрафом.

Крім того, нардепи пропонують прибрати з Кримінального кодексу статті 263 і 263-1, які передбачають за безліцензійне зберігання і виготовлення зброї покарання у вигляді позбавлення волі терміном на три-сім років.

Джерело.

Close