facebook

ТАК НЕ МОЖНА! Ярош не витримав: екстрене звернення до влади – ЗЕ, послухай його! Ультиматум в очі!

УПЦ Московського патріархату все більше дратує громадськість та відомих діячів. Після останніх заяв їхнього «керівництва» в Росії це стало ще більш відчутно. Так, наприклад, не стимався і відреагував Дмитро Ярош, військовослужбовець, колишній лідер та засновник організації «Правий сектор».


«Московська секта, так звана УПЦ, має бути негайно ліквідована в Україні!
Московські попи-заробітчани, це «шторм-z» в українському тилу…. Кожен московський єпископ або піп — це ще гірше за московську маріонетку — папу римського. Всі вони або відверті вороги, або латентні… хто бажав перейти на бік Українців, той вже у нас…
Геть московську сатанинську церкву!» — написав Дмитро Ярош у своєму Facebook.
Не дивно, що Ярош так лютує з цього приводу — на днях російський народний собор під керівництвом московського патріарха Кирила прийняв «наказ», в якому російське вторгнення в Україну було назване «священною війною». Також було заявлено, що «вся територія сучасної України має увійти до зони виняткового впливу Росії». Однак їхні підопічні УПЦ МП швиденько відмовилася визнати такі заяви і відмежувалася від них. Вочевидь, аби хоч якось врятувати репутацію.
«Українська Православна Церква не підтримує та відмежовується від ідеології «русского мира». Більше того, ставлення нашої Церкви до цієї ідеї давно публічно висловив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій: «Ми ніякого російського світу не будуємо, ми будуємо Божий світ»,— говориться у повідомленні відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ у Facebook.
До слова, ще на початку березня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні та в цілому законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з Росією. Це може призвести до припинення діяльності УПЦ Московського патріархату.

Джерело.

Close