facebook

Встигніть до 3 квітня, інакше штраф: українців попередили про важливу процедуру

Українцям нагадали, що потрібно встигнути зробити до 3 квітня

На початку місяця українцям варто виконувати важливу процедуру, щоб отримати комунальні платежі із правильними показниками та сумами. Усім, хто користується електроенергією, нагадали, що залишився час до 3 квітня, повідомляє Obozrevatel.

Енергетичні компанії звернулися до українців із проханням надати свідчення лічильників до середи, 3 квітня.

В іншому випадку, споживачам компанії виставлять рахунок за нормами споживання. При цьому рахунок, якщо не подати показання лічильника, прийде навіть якщо ви взагалі не користувалися цілий місяць електроенергією.

Покази лічильників слід передати протягом періоду, що починається за два календарні дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій календарний день наступного розрахункового періоду. Тобто треба було це зробити з 30 березня і ще є час до 3 квітня.

Варто уточнити у свого постачальника електроенергії, як можна передавати показання лічильника електроенергії.

Зараз багато компаній на платіжках вказують номери телефонів, якими потрібно дзвонити, щоб передати показання лічильника.

Але також є можливість це робити й онлайн – на сайті компанії або у месенджерах. Наприклад, “Харківобленерго” нагадує про зручні та прості інструменти передачі показань на вибір:

банер “Передача показань лічильника” на сайті компанії;
мобільний додаток;
особистий кабінет на сайті;
Viber-бот;
Telegram-бот;
колл центр.
Варто нагадати, що тарифи на електроенергію з 1 квітня 2024 року не зміняться. За світло споживачі й надалі платитимуть 2,64 грн за кВт/год.

Наприкінці березня міністр енергетики Герман Галущенко сказав, що наразі не розглядається питання щодо підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Джерело.

Close