facebook

Всім водіям приготуватись: депутати хочуть підвищити штраф до 51 тис. грн

В Україні хочуть для водіїв підвищити штрафи за популярне порушення

На сайті парламенту зареєстровано законопроєкт №11111, яким пропонується посилити відповідальність за часті порушення водіями на дорозі.

Ініціаторами законопроєкту є народні депутати: Галина Третьякова, Мар’яна Безугла та Ольга Василевська-Смаглюк.

Вони поділилися, що в Україні на цей час штраф за ненадання переваги у русі спеціальним автомобілям із включеними спеціальними звуковими або світловими сигнальними пристроями становить 680 грн.

На їхню думку, цей розмір не відповідає можливому збитку заподіяного зазначеним правопорушенням. У записці пояснення до документа також зазначається, що в Україні заплановано вдосконалення системи екстреної медичної допомоги.

Це спрямовано на цілодобове надання допомоги протягом 10 хвилин після виклику у місті та 20 хвилин поза містом.

Окрім цього ще важливо розв’язати питання щодо своєчасного прибуття транспортних засобів аварійно-рятувальних служб, а саме машин пожежної охорони, поліції.

Необхідністю розробки цього законопроєкту називають постійні порушення учасниками дорожнього руху ПДР щодо надання переваги безперешкодному проїзду машин аварійно-рятувальних служб, спеціалізованого санітарного транспорту бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги, пожежної охорони, поліції.

Через це вони не завжди встигають оперативно прибути до місця призначення та надати необхідну допомогу або усунути небезпеку, яка ставить під загрозу людські життя.

Тому пропонується карати водіїв за ненадання переваги у русі екстреним та рятувальним службам, а також правоохоронцям новим розміром штрафу – від 17 до 25,5 тис. грн.

Також за це може загрожувати позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Окрім цього, водіїв пропонують карати й за ненадання переваги у русі автобусам із дітьми.

Якщо це порушення може спричинити або спричинило загрозу життю фізичних осіб, пропонується запровадити штраф у розмірі від 34 до 51 тис. грн та позбавлення права керування транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Джерело.

Close