facebook

Нові квартири, авто та мільйони на рахунках: чим ще відзначився ексвійськком зі Львівщини, деталі скандала

Колишній начальник Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Бабич задекларував чималі статки.

Колишній керівник Самбірського районного військкомату Сергій Бабич разом із родиною за останні кілька років здійснив значні придбання, включно з квартирами в Львові, новими автомобілями, та вказав великі суми доходів.

У 2023 році він заявив про 1,8 млн грн доходу від військкомату та 4,6 млн грн інших доходів. НАЗК звинуватило його в придбанні активів, які не відповідають офіційним доходам, після чого Бабич був звільнений з посади.

Згідно з декларацією, дружина Бабича, Ірина, купила п’ять квартир у Львові та одну в Києві, крім іншого нерухомого майна, маючи зарплату, яка не перевищує 100 тис. грн на рік. Ці покупки були здійснені протягом 2020-2022 років.

2023 року Сергій Бабич придбав Lexus RX 350 (2021 року випуску) за мільйон гривень – це щонайменше вдвічі дешевше від ринкових пропозицій на сайтах продажу авто. Наразі це єдине авто військового, але до цього він їздив на Toyota Land Cruiser (2019 року випуску) та Volkswagen e-Golf (2019 року випуску).

Частину майна уже екс-начальника РТЦК та його дружини придбав Іван Сімеон – він є співвласником та керівником львівської фірми «Євробудкомплекс», що займається торгівлею деревиною та будматеріалами, а також директором фірми «Зеніт Україна», яка виготовляє металеві вироби на Самбірщині. У 2022 році Сергій Бабич позичав у нього 60 тис. доларів.

В тому ж році Сергій та Ірина Бабичі подали на розлучення та судилися щодо поділу майна, але судовий процес так і не був завершений.

У вересні 2023 року НАЗК звинуватило начальника Самбірського РТЦК та СП Сергія Бабича у набутті необґрунтованих активів на понад 4,4 млн грн. Військком пояснив, що майно придбав за рахунок заощаджень сімʼї за попередній період, зарплати членів родини, а також подарунка від матері у розмірі 42 тис. доларів США. У судовому реєстрі немає рішень по цій справі, однак відомо, що Сергія Бабича звільнили з посади.

Джерело.

Close