facebook

Мати добровольця США, який загинув за Україну, звернулася до Конгресу: “Дайте їм все, що потрібно”

Мама американського добровольця Ендрю Веббера, який віддав своє життя, воюючи за Україну, закликала Конгрес США припинити блокаду військової допомоги для ЗСУ.

Американка Карла Веббер, чий син Ендрю загинув, воюючи за Україну, приїхала до Вашингтона. Вона проводить зустрічі із конгресменами США, закликаючи розблокувати військову допомогу Києву.

Інтерв’ю з мамою добровольця опублікував “Голос Америки”.

Професійний військовий Ендрю Веббер загинув на Донеччині влітку 2023 року. Мама воїна зазначає, що смерть її сина багато в чому сталася через дефіцит необхідного озброєння у ЗСУ. Вона вважає неприпустимим той факт, що американські законодавці обмежують військову допомогу Києву.

“Ендрю зневажав Путіна та його режим… Він вважав, що це вторгнення є найбільшою загрозою для демократії і тут, і за кордоном… Він багато ділився про те, що йому не вистачає, що потрібно українським солдатам, щоби бути ефективними та виграти цю війну. Ось тому я зараз тут. Щоб попросити законодавців дати їм те, що потрібно… Це гарні гвинтівки, боєприпаси для цих гарних гвинтівок… Вони також не мають артилерійських снарядів. Якби вони того дня могли використовувати артилерію, цього (смерті Веббера – ред.) не сталося. Рації також… Того дня вони мали лише одну рацію, та й вона загубилася. Вони не вистачає військових авто “Хамві”, щоб швидко переміщати солдатів на потрібні локації. Кевларове обладнання. Ендрю віддав своє. Якби він мав захист того дня, він був би живий“, – повідомила Карла Веббер.

Вона закликала американських законодавців не лише розблокувати військову допомогу Києву, схваливши фінансування, а й збільшити її. Американка вважає, що Вашингтон має дати Києву все для перемоги над агресором.

“Рухатися вперед і тримати бій, незважаючи ні на що. Це те, що вони (українці – ред.) роблять. І вони роблять це без речей, які їм потрібні. Ендрю сказав мені, що якщо вони їх не отримають, то візьмуть вила і битися з ними до кінця… Ми зустрічаємося із законодавцями, щоб розповісти їм історії наших дітей, і чому вони поїхали в Україну. Ми закликаємо їх не лише схвалити військову допомогу Україні, а й дати все те, що їм потрібне… Це моя місія“, – Розповіла мама американського добровольця.

Джерело.

Close