facebook

Електронні повістки вже у квітні: з’явилося важливе роз’яснення щодо дистанційної мобілізації

В Україні триває обговорення можливості надсилання повісток щодо військового обов’язку через електронні кабінети вже з квітня місяця. Це питання виникло після підписання президентом Володимиром Зеленським законопроекту під номером 10062.

Проте, за висновками адвоката Марії Левченко з Адвокатського бюро “Пані в законі”, цей закон не встановлює термінів для впровадження такого механізму. Натомість він регулює створення реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, детально описуючи процедури збору даних та оновлення інформації.

Про це повідомляє сайт РБК -Україна.

Законопроект передбачає, що інформація про осіб віком від 18 до 60 років, які не потребують призову та не входять до категорії військовозобов’язаних, буде занесена до реєстру, але не передбачає негайного надсилання повісток через електронні кабінети.

Таким чином, українці можуть бути спокійні щодо можливих негараздів у зв’язку з цими змінами, принаймні у найближчому майбутньому.

Однак законопроект також встановлює нові вимоги до громадян віком від 25 до 60 років, зокрема, обов’язок носити при собі військово-обліковий документ і оновлювати інформацію в ТЦК протягом 60 днів. Крім того, планується створення електронного кабінету для зручного оновлення особистих даних.

Джерело.

Close