facebook

Краще сядьте! ПЕРШИЙ ВИЛІТ F-16: командування на борту – Зеленський сяє, ЗАКРИТИ НЕБО! Дочекались!

Нідерланди передають нові літаки для того, щоб на них навчались українські пілоти. Це уже останній етап перед тим, як літаки разом з навченими пілотами відправляться в Україну виконувати бойові завдання по всій лінії фронту.

В місті Борча (Румунія), відбулася зустріч глав Міністерств оборони Румунії та Нідерландів на базі Європейського навчального центру F-16. Інформацію про це опублікували на своїй сторінці у соцмережі Кайса Оллонгрен та Анджел Тілвар.

Зустріч відбулася на 86-й авіабазі «Лейтенант авіації Георге Мочорніце». Цікаво, що глава Міністерства оборони Нідерландів прибула до Румунії на борту одного з літаків F-16. У повітряному просторі Румунії її літак супроводжував борт, у якому перебували Тілвар та Влад, начальник Штабу оборони Румунії.

Цими літаками навчатимуться як українські пілоти, так і румунські. Не виключено, що частина цих літаків після остаточного завершення навчання будуть передані Україні. Нагадаємо, що Нідерланди обіцяли передати щонайменше 18 літаків.

Глави МО також обговорили питання безпеки в Чорноморському регіоні. Також було порушено питання продовження функціонування навчального центру та після 2025 року.

Нагадаємо, що речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш нещодавно розповідав з чого складається навчання пілотів на F-16. Відомо, що перший проходить у Великій Британії.

«Там наші молоді пілоти, курсанти, які надалі керуватимуть серйозними винищувачами F-16, проходять наземну підготовку, вивчають теорію. Зокрема, вони вивчають англійську мову, тому що це мова віддачі команд, ведення переговорів.», – пояснив він в інтервʼю українському ЗМІ.

Після завершення підготовки у Британії українські пілоти вирушають на наступний етап. Це підготовка на легкомоторних літаках у Франції.

«Коли вони вже більш-менш освоять легкомоторний літак, вони переходять на третій етап, який ми називаємо завершальним. Це робота безпосередньо на F-16, приблизно з тими завданнями, які можуть у них виникати на території України. Це, зокрема, робота по малопомітних цілях – крилаті, керовані ракети, «Шахеди», – резюмував Ілля Євлаш.

Джерело.

Close