facebook

Арктичний холод пре в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків: куди суне мороз у -17 градусів, дощ і снігопад

Синоптики кажуть про нестабільну погодну ситуацію в Україні. Варто готуватися до перепадів температури. Експерти за історію спостережень фіксували у квітні мороз до -22 градусів. Чи варто непокоїтися українцям через ймовірність повторення такої ситуації поточного року?

Як інформує “РБК-Україна”, погода сьогодні, 22 квітня, в Україні буде у більшій частині регіонів дощовою, місцями навіть із грозами. А у Карпатах навіть днем вдарять заморозки.

Хмарно з проясненнями. Вдень в Україні, крім північної частини та східних областей, дощі, вдень на півдні країни місцями з грозами.

Вітер західний, південно-західний, 7-12 м/с, вночі в Україні, крім заходу та півдня, місцями пориви 15-20 м/с.

Температура у західних областях вдень 6-11° тепла; на решті території вдень 10-15°, у південно-східній частині 14-19°. На високогір’ї Карпат вдень мокрий сніг; температура вдень близько 0°.
Значна сніголавинна небезпека (третій рівень) 22 квітня збережеться на високогір’ї Івано-Франківської області. Помірна сніголавинна небезпека (другий рівень) буде сьогодні на високогір’ї східної частини Закарпатської області, а низька (перший рівень) – на високогір’ї західної та центральної частини Закарпатської області.

“Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматись від походів на високогір’я!” – радять синоптики.

Як інформує “24”, Віра Балабух, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України розповіла про те, що синоптична ситуація змінюється, і на нас чекають погодні гойдалки й чергові аномалії.

“З середини квітня й протягом наступного тижня погоду зумовлюватимуть вже арктичні повітряні маси, які відчутно знизять температуру повітря, особливо максимальну. Вона стане суттєво нижчою за норму. А от мінімальна температура повітря, попри такий потужний затік холоду, залишиться майже в межах норми.

У деяких районах, особливо на Заході України, нічні температури опустяться нижче нуля, спостерігатимуться заморозки, сніжна крупа, мокрий сніг.

Загалом така погода є типовою для цього періоду року. Якраз нетиповими є такі дуже високі температури, практично літні, які були на початку місяця”,- повідомила вона.

Джерело.

Close