facebook

Якщо ви думали, що вас не торкнеться: в МО роз’яснили, у кого мобілізують машини, трактори і навіть мопеди

Війна в Україні змушує українське суспільство дедалі частіше обговорювати можливість конфіскації транспортних засобів на користь армії. І новий мобілізаційний закон пояснює, як це відбуватиметься.

Докладніше про те, в МО роз’яснили, у кого мобілізують машини, трактори й навіть мопеди, інформує ТСН, а відео взято з Telergam-каналу “Реальна війна”.

Згідно з новим законом про мобілізацію, що починає діяти з 18 травня, у громадян України, у власності яких є більше одного автомобіля, може бути вилучено транспортний засіб на користь Збройних Сил України на благо військових.

Олександр Федієнко, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони та розвідки, поділився деталями процесу. За його словами, існує підзаконний документ Міністерства оборони, який регулюватиме цей процес. Тобто постанова Кабінету міністрів визначатиме, що суд займатиметься цим питанням, і це відбуватиметься лише на добровільній основі.

“Тобто не може бути такого, що ТЦК зупиняє і каже: “о, у тебе два джипи, давайте ми один забираємо”. Такого, в принципі, і зараз не може бути. І після ухвалення цього закону цього теж не буде. є не потрібно переоформляти другу машину. Ми говоримо саме про автомобілі. прокоментував експерт.

Федієнко також додав, що заступник міністра оборони Наталія Калмикова пообіцяла, що документ буде ухвалено найближчим часом, і стане доповненням до законодавства, яке контролює мобілізацію транспортних засобів.

Отже, новий закон про мобілізацію в Україні викликає певні питання в українців. У зв’язку з цим важливо зазначити, що вилучення транспортних засобів насамперед проходитиме добровільно і на основі конкретних рішень суду. Щодо повернення вилучених у військових цілях транспортних засобів, то це відбуватиметься після оголошення демобілізації протягом 30 календарних днів.

Джерело.

Close