facebook

Долар і євро злетіли до межі божевілля: банки та обмінки різко змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 15 травня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 39,6799 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 42,8305 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Курс валют в банках на 15 травня 2024 року!
При цьому, експерти прогнозують, що курс долара протягом 2024 року продовжить рости. Національний банк поступово зніматиме діючі на валютному ринку обмеження і це може призвести до помірного зростання вартості долару.

Згідно показників опитування від Європейської бізнес асоціації керівники компаній у бюджетах на 2024 рік закладають вартість валюти в середньому на рівні 41 гривні за долар.

Курс валют в обмінках на 15 травня 2024 року!
Крім того, понад половина опитаних компаній, прогнозують позитивну динаміку розвитку свого бізнесу 2024 року.

І Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив про занепокоєння щодо падіння гривні, адже мова йде про курс в 41,4 гривні за долар. В даному випадку йдеться про прогноз Мінекономіки та інших уповноважених структур, на які Мінфін орієнтується.

Джерело.

Close