facebook

Українців позбавляють останніх прав: чиновники випустили новий список заборон та обмежень

На період запровадження військового стану в Україні Хмельницька область активує додаткові заходи безпеки.

Під керівництвом начальника обласної військової адміністрації та голови територіального центру соціальної підтримки, жителі піддадуться посиленим перевіркам. Це означає, що окрім звичайної перевірки документів, кожна річ та автомобіль будуть уважно розглянуті, а службові приміщення оглянуті з особливою ретельністю. Про це йдеться у наказі начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Тюріна “Про застосування рішення ради оборони Хмельницької області”.

“Керівнику Хмельницької обласної військової адміністрації спільно з керівником Хмельницького обласного територіального центру соціальної підтримки наказано розпочати перевірку документів у громадян, огляд речей, транспорту та службових приміщень на території Хмельницької області відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 року. перевірки документів у громадян, огляду речей, транспорту, багажу та вантажів, а також службових приміщень та житла під час запровадження правового режиму військового стану”, – сказано у документі.

Все це – відповідь на підвищений рівень загрози в умовах воєнного стану. Постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 року є основою цих дій, описуючи докладний порядок проведення перевірок у подібних умовах. Попередні директиви, які дозволяли лише перевірку речей та транспорту, тепер анульовані.

Ці дії необхідні для забезпечення безпеки громадян та збереження стабільності у регіоні. Все це потрібно, на думку чиновників, за умов підвищеного ризику воєнного конфлікту.

Джерело.

Close