facebook

Нове лихо від Кабміну: ТЦК терміново дали нові функції – життя тепер зовсім не буде

Кабмін додатково розширив повноваження військкомів


З 18 травня територіальні центри комплектування та соціальної підтримки матимуть право на перевірку військово-облікових документів військовозобов’язаних від 18 до 60 років, а районні військкомати зможуть перевіряти підстави надання відстрочення. Відповідні зміни внесені постановою Кабміну №558 до положення про роботу ТЦК.

До нововведень районні ТЦК оформлювали відстрочення для військовозобов’язаних і резервістів. З 18 травня до їхніх повноважень входитиме також перевірка підстав надання відстрочення.

Окрім того, ТЦК будуть контролювати ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів, а також слідкувати за бронюванням військовозобов’язаних у місцевих держадміністраціях, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, у закладах освіти.

Військкомати також зможуть звертатися до суду із позовною заявою про те, щоб тимчасово обмежити ухилянтів у праві керувати транспортним засобом під час мобілізації.

Згідно з новою нормою, ТЦК зможуть перевіряти військово-облікові документи чоловіків від 18 до 60 років, проводячи фото- та відеофіксацію процесу. Вони також можуть використовувати технічні прилади, засоби та спеціалізоване програмне забезпечення з доступом до Реєстру “Оберіг”.

Щодо придатності або непридатності українців до військової служби, ТЦК тепер сприятимуть повторному медогляду чоловіків, які мали статус “обмежено придатних”.

Джерело.

Close