facebook

“Це їхня перша хвиля”: Зеленський налякав українців заявою про настання орків

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що наступ росії в Харківській області може бути лише першим етапом більшого конфлікту.


У його інтерв’ю для AFP Зеленський зауважив, що наступ росії може мати декілька фаз, і ситуація в Харківській області, де росія захопила кілька сіл, є лише початковою частиною.

Він підкреслив, що загалом ситуація в області може бути визнана як “під контролем”, але все ще нестабільна.

Про це повідомляє сайт РБК – Україна.

Згідно з його висловлюваннями, російські війська просунулися на 5-10 кілометрів вздовж північно-східного кордону, перш ніж їх було зупинено українськими силами.

Президент закликав бути обережними і розуміти, що ворог просувається далі на територію України, що є великою вигодою для росії, хоча він не вважає це великим успіхом для неї.

Щодо Харкова, Зеленський вважає, що російські сили мають намір атакувати його, але розуміють, що це буде непросто. В той же час, він зазначив, що якщо такий стан речей триватиме, Україна може бути змушена створити зону безпеки.

10 травня поточного року сталася нова хвиля наступу російських військ у Харківській області, коли вони здійснили атаку, захопивши кілька сіл прикордонного району. Зусиллями організаційних та рятувальних служб майже 10 тисяч місцевих мешканців вдалося евакуювати з небезпечної зони.

Лише вчора, під час щоденного відеозвернення до громадян, президент України Володимир Зеленський висловив свої спостереження, стверджуючи, що російський наступ у Харкові спрямований на послаблення українських сил на всьому фронті. Він підкреслив, що для більш ефективного захисту Харкова потрібно забезпечити оборону міста ще двома зенітно-ракетними комплексами Патріот.

Джерело.

Close