facebook

Усик встановив рекорд у боксі, про який мало хто знає

На шляху до глобального тріумфу українець виграв усі титульні бої на виїзді чи нейтральній території.

Український боксер Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі та переписав історію, перемігши у драматичному поєдинку британця Тайсона Ф’юрі. Однак його досягнення стає ще більш грандіозним та історично значущим, якщо звернути увагу на одне унікальна обставина.

Оглядачі зазначають, що на шляху до глобального тріумфу українець виграв усі титульні бої на виїзді чи нейтральній території: два в Англії, два в США, два в Польщі, два в Саудівській Аравії, один у Німеччині, один у Латвії та один у Росії (поєдинок у Москві відбувся наприкінці 2018 року). Таким чином, він не провів жодного поєдинку в Україні за підтримки рідних уболівальників, проте все одно перебив усіх суперників і не програв жодного бою в кар’єрі на шляху до абсолютного чемпіонства.

Не менш вражають і решта здобутків українця.

Вусик – перший абсолютний чемпіон світу у важкій вазі за останні 25 років, а також другий абсолютний чемпіон світу у першому важкому дивізіоні та важкій вазі. Таким чином він повторив неймовірне досягнення Евандера Холіфілда. В історії боксу їх лише двоє.

Джерело.

Close