facebook

Коли можна не з’явитися до ТЦК і за це не покарають: військові назвали 4 причини

Міністерство оборони на спеціальному веб-сайті описує чотири законні обставини, за яких особи звільняються від явки до ТЦК та СП після отримання повістки, повідомляє “ТСН”.

До таких обставин належать: природні перешкоди, особисте захворювання, воєнні дії, що продовжуються, та їх наслідки у зазначеному районі або будь-яка інша перешкода, що заважає своєчасній особистій явці у призначене місце та час.

Крім того, смерть найближчих членів сім’ї (батьків, чоловіка, дітей, братів і сестер, бабусь та дідусів) або відповідних родичів чоловіка вважається дійсним звільненням від податку.

Однак необхідно, щоб особи негайно повідомили військовий комісаріат про свою нездатність з’явитися, бажано протягом трьох днів, а потім протягом семи календарних днів повідомили ТЦК.

Також документація, що підтверджує, від відповідних державних органів, установ або організацій повинна підтверджувати заявлені причини відсутності. Недотримання вимог може спричинити адміністративну чи кримінальну відповідальність за неявку в ТЦК і СП.

Джерело.

Close