facebook

Заxисники вимагають виключити наpдепів Поpошенка з коміcії ВР по фоpтифікаціях: “Єдина фоpтифікація, яка з’явилася на коpдоні з рф за часів Поpошенка – це…”

Військові Данило та Кирило Яковлеви вимагають виключити нардепів Петра Порошенка з комісії ВР по фортифікаціях

Подаємо мовою оригіналу:

“Єдина фортифікація, яка з’явилася на кордоні з рф за часів Порошенка – це стіна. Стіна бур’яну.

Порошенко дуже хоче перевіряти фортифікації.

Усі говорячі голови «Євросолідарності» розповідають про те, як «гетьман» розуміється на обороні.

В Раді навіть створили Тимчасову спеціальну комісію по фортифікаціях і взяли туди людей Порошенка.

Нардепи «Євросолідарності» разом з Петром Олексійовичем, зокрема, оцінюватимуть «облаштування фортифікаційних споруд, інженерних загороджень на лінії зіткнення та цільового використання коштів, виділених на їх облаштування»

Тобто, серед тих, хто має перевіряти стан укріплень опинилася людина, яка з 2014 до 2019 року на чолі держави відповідала за будівництво цих укріплень і гучно провалила цей напрям.

Саме за президенства Петра Олексійовича на обороні рубежів розпиляли мільярди гривень, не побудувавши, насправді, і простої собачої будки, як любить висловлюватися сивочолий.

Згадаємо, що зробив Порошенко в 2014-2019 роках для обороноздатності країни, щоб зупинити ворога. Спойлер – нічого.

Проєкт «Стіна» за Петра.

Це така сітка рабиця, яка падає від вітру. Її ціна – майже 3 млрд грн. НАБУ та САП сьогодні ведуть кримінальні провадження по розкраданню цих грошей.

Якщо глянути GoogleMaps за період 2014-2019 років на східному напрямку, з усіх фортифікацій там буде видно лише стіну бур’янів. Хоча за 5 років правління можна було побудувати стіну з фільму про зомбі-апокаліпсис з автоматичними турелями.

Фортифікації за Петра.

Такі «потужні», що в росії можна було найняти спеціальних людей, які протягом 2014-1019 років проводили через російсько-українських кордон по стежках, які ніхто не контролює з нашого боку.

Кордон був настільки дірявий, що порошенкові свинарчуки ганяли контрабасом з росії металобрухт, який потім впарювали нашому Укроборомпрому. Що заважало Порошенку у часи перемир’я побудувати фортеці з бетону і викопати яри від техніки?

А Сєвєродонецьк (окупували в 2022 році), де був стратегічний маршрут до всієї Луганської області? Які там зробили за 5 років правління Порошенка фортифікації? Навіть найпростіше не підготували. Мова про понтонні переправи через Сіверський Донецьк на випадок руйнування мостів противником і для планового відходу наших сил через берег. Цього зроблено не було.

Захист складів з БК за Петра. Це ті, які росіяни успішно підірвали. Сватове, Балаклія, Калинівка, Ічня…

У повітря за часи Порошенка злетіло 210 тисяч тонн боєприпасів. Для порівняння, за п’ять років війни за каденції Порошенка на бойові дії на Донбасі і різноманітні навчання витратили всього близько сімдесяти тисяч тонн.

Чому після окупації Криму один з найбільших складів у Харківській області, місто Балаклія не перевезли подалі від російського кордону? Все лежало під відкритим небом до моменту диверсії у 2017 році.

Тому, пане Порошенко, коли ви починаєте щось розповідати за нові фортифікації, пам’ятайте: ви ще за попередні не відсиділи.

Просимо народних депутатів виключити представників «Європейської солідарності» з ТСК ВР з питань фортифікацій. Їх присутність там шкодить нацбезпеці та обороні.”

Джерело.

Close