facebook

З осені на нас на всіх чекає велике лихо: українцям “на пальцях” роз’яснили в яку глибоку “енергояму” ми потрапили

Українцям “на пальцях” роз’яснили в яку глибоку “енергояму” ми потрапили


В мережі з’явилася насторожуюча інформація про енергосистему та ще й цифрами, які просто шокують громадян. Про це йдеться в повідомленні телеграм-каналу “ХК”.

Так от, як ми бачимо, дана соцмережа оприлюднила скріншот коментарів від пані Олесі, яка висловилась відносно ситуації в енергосистемі.

Вона пише таке:

“Про енергетику. За останні 2 місяці росія знищила 8ГВт нашої генерації (для розуміння це обсяг генерації невеликої країни Європи або майже півтора ЗАЕС). Сьогодні вночі, як видно з новин, знищено ще десь 1 гВт. Повне відновлення такого обсягу генерації може зайняти десятки років.” – повідомляє пані Олеся.

“Контрольні нами АЕС виробляють ~ 7,8ГВт (коли не в ремонті). Імпорт з ЄС – 1,7 ГВт, можна постаратись збільшити до 2,3ГВт max

Тим часом зараз ввечері нам треба 11ГВт, а взимку – всі 18ГВт. Частково рятують сонячні/вітрові ЕС, але їх генерація непостійна + ЕЕС теж обстрілюють.” – додала вона в своїх коментарях.

“Можете порахувати дефіцит. Це не пост, щоб нагнати паніку, це пост, щоб почати здорові роздуми як ми будемо переживати зиму. Я вважаю, що робота уряду та місцевої влади в цьому плані не ок. Хотілося б бачити систематичне пояснення для людей що нас чекає, бо зараз розуміння нема.” – додала ще в коментарях жінка.

Джерело.

Close