facebook

Грозовий дощ з градом та шквалами! Навіть cиноптики наcторожені пpогнозом. Які області чекає небезпека…

Наталія Птуха, синоптикиня Укргідрометцентру, розповіла, яка погода чекає Україну протягом найближчого тижня.

З 4 червня в Україні слід очікувати грозових дощів з градом та шквалами — про це NV розповіла Наталія Птуха, синоптикиня Укргідрометцентру.

За її словами, йдеться про західні області, центральні, північні, північно-східні, а також Одещину і Миколаївщину.

Тобто без опадів у вівторок залишиться хіба що південний схід.

«Надійдуть атмосферні фронти з південного заходу, навіть такий локальний циклон може утворитися, — пояснює експертка. — Відповідно, 4 і 5 червня це спричинюватиме короткочасні дощі».

Подекуди вдень можливий град та шквалисте посилення вітру до 15−20 м/с, попередила синоптикиня. «Тож ці два дні слід не забувати парасольку і дотримуватися правил безпеки під час грози — подекуди вона може бути доволі інтенсивною», — вважає Птуха.

6 червня негода відійде у північно-східному напрямку, і цього дня опади припиняться — їх буде значно менше. «Лише на північному сході ще можливі будуть окремі грози і невеликі короткочасні дощі», — додала експертка.

7 червня запанує поле підвищеного тиску, і буде більш спокійна ситуація, переважно без опадів, хмарно з проясненнями, крім західних і північних областей — там пройдуть невеличкі дощі, додала Птуха.

А 8 червня знову повернуться більш інтенсивні опади, адже напередодні в країну надійде новий атмосферний фронт, але вже з північного заходу. «Захід і північ, швидше за все, будуть з грозами, які 9 червня можуть зміститися і на центральній області», — каже Птуха.

«Та головне те, що з початку наступного тижня дещо знизиться температура», — звернула увагу вона.

Впродовж поточного тижня зберігатиметься переважно комфортна температура повітря, лише трохи свіжіше буде 6−7 червня через зміну напрямку вітру з південно-західного на північно-західний.

«Та це не надто вплине на температурні показники, — вважає Птуха. — А ось після проходження атмосферного фронту 8−9 червня з понеділка 10 червня очікується зниження температури, і воно буде відчутним. Зарано говорити, на скільки точно зміниться температура, але принаймні на 5 градусів буде зниження».

Найвищі значення температури впродовж тижня очікуються на сході та південному сході, тож тут зберігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Загалом у регіоні +27…+32, та 5 червня показник місцями сягне +35 градусів, і передусім ідеться про Луганську та Донецьку області, каже експертка. 7−8 червня температура повітря трохи «заспокоїться», і вже буде не вище +30-ти.

У столиці та Київській області 4 червня чекаємо на дощі: вдень — короткочасний дощ, гроза, подекуди град та шквали. Температура вночі +15…+17, вдень +25…+27. 5−6 червня також короткочасні дощі з грозами.

«В ці дні вітер буде змінювати свій напрямок з південно-західного на північно-західний, 7−12 м/с, і він буде трошки поривчастим», — прогнозує синоптикиня.

Температура повітря в цей час буде до +17 вночі і до +24 вдень 5 червня, 6-го числа до +27. Такий же температурний режим у регіоні зберігатиметься 7−8 червня, однак і у ці дні знову можливі невеликі короткочасні дощі.

Джерело.

Close