facebook

Кабмін закликав обєднати дві платіжки за газ

Уряд в зверненні до Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, закликало вирішити питання з об’єднанням двох платіжок за газ, які з січня приходять українцям.

Про це сьогодні сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

« Дійсно правильно буде, щоб людина отримувала платіжки за ці дві послуги одним документом. Рішення про поділ платіжок приймає… НКРЕКУ. Тому ми звернулися до них по оптимізації цього питання », – заявив Гончарук.

Як пояснив глава Кабміну, українці отримують дві платіжки через анбандлінга, тобто поділу послуг. Одна платіжка – це споживання газу, а друга – плата за його доставку. Це європейська практика, яку регулятор запровадив і в Україні.

За словами Гончарука, сукупна сума обох платіжок все одно менше, ніж сума однієї квитанції в 2019 році.

«Ми в рекордно короткі терміни запустили процедуру анбандлінгу завдяки прийняттю депутатами відповідного закону. Це дало нам можливість завершити переговори з європейцями, росіянами. Як результат – ціна на газ цієї зими абсолютно нижче, ніж могла б бути, якби не було нового газового контракту. Цю роботу оцінюють в тому числі міжнародні партнери », – додав прем’єр.

Джерело.

Close