facebook

Чоловікам без військового квитка обмежать надання послуг: роз’яснення від Мін’юсту

В Україні набув чинності новий закон про посилення мобілізації. Військовозобов’язаних змусили до 16 липня оновити свої дані у ТЦК. У Мін’юсті повідомили, що чоловікам без військового квитка обмежать надання послуг.

Голова відомства Денис Малюська повідомив, що держава цілком законно вимагає військово-облікові дані у чоловіків, які звертаються. Зазначено, що мова йде про тисячі послуг. Тому громадянам, які уникають мобілізації, відмовлятимуть все частіше.

За словами міністра, якщо надання військового квитка буде обов’язковим, це українці почнуть “з’являтись на радарах держави”.

“Це нормальний, правильний, природний процес. Процес триває. Я не можу сказати, що ми повсюдно запровадили такі механізми”, – пояснив Малюська.

Зазначено, що надання деяких послуг не передбачатиме пред’явлення військового квитка. Це все, що стосується членів сім’ї військовозобов’язаного, зокрема його дітей. В такому випадку держава не буде ставити жодних блоків. Наголошено, що оцінки критично важливих послуг ставляться дуже обережно.

Денис Малюська пояснив, що військово-облікові документи вимагатимуть при наданні послуг, які потрібні для особистого комфорту військовозобов’язаного. Мова йде про:

отримання паспортів та інших документів, що посвідчують особу;
реєстрацію місця проживання;
отримання водійського посвідчення;
оформлення права власності на нерухомість;
вступу до навчальних закладів;
працевлаштування та інших.

Джерело.

Close