facebook

Тепер уже точно не сховатись: військовозобов’язаних здивували новою функцією системи “Оберіг”

Міноборони отримає доступ до інформації про всіх військовозобов’язаних у встановленому законом порядку. До реєстру військовозобов’язаних “Оберіг” автоматично надходитимуть дані з реєстру Пенсійного фонду України, що спростить процес мобілізації на 2024 рік, як пише «focus».


До 5 липня Україні доручено реалізувати автоматичну взаємодію двох державних реєстрів: реєстру «Оберіг» та реєстру Пенсійного фонду. Цей автоматизований обмін дозволить військовим отримати доступ до інформації про застрахованих працівників.

В ухвалі Кабміну в першу чергу йдеться про передачу даних про співробітників, які підлягають статусу резервіста. Однак Закон № 3549-IX про оцифрування військового обліку вимагає безперервної передачі даних про всіх військовозобов’язаних, призовників та резервістів.

У Міноборони наголосили, що такий обмін даними допоможе відомству зрозуміти професійну та трудову біографію військовозобов’язаних, особливо у контексті мобілізаційних заходів у 2024 році. За забезпечення безперебійної взаємодії військовослужбовців відповідає Мінцифри.

Пенсійний фонд передасть в Оберіг наступну інформацію:

Відомості про працевлаштування (код ЄДРПОУ, місце роботи, адреса підприємства чи організації, посада, стаж).

Досвід роботи з відповідної спеціальності.

Зміна статусу групи інвалідності.

Крім того, Кабінет Міністрів зобов’язав роботодавців, які усувають своїх працівників від мобілізації у 2024 році, оновити дані про свій статус (наприклад, прийом, переведення, звільнення, відновлення на роботі) через веб-портал ПФУ.

Ця версія зберігає ясність та послідовність, передаючи при цьому необхідну інформацію про процес автоматичного обміну інформацією для мобілізації у 2024 році.

Джерело.

Close