facebook

Увага всім областям: у “Міненерго” попередили про погодинні відключення світла

Яка ситуація в енергосистемі відзначається сьогодні, 15 червня

Через масовані російські атаки застосовуються обмеження споживачів, на Чернігівщині в результаті обстрілу одночасно знеструмлювалося майже 1800 абонентів. Про це повідомляється на сторінці Міненерго у Телеграм-каналі.

ГЕНЕРАЦІЯ, ПЕРЕДАЧА, СПОЖИВАННЯ

Вчора через дефіцит генерації, причиною якого є масовані російські атаки на енергетичні об’єкти, застосовувалися обмеження споживачів.

Сьогодні застосування графіків погодинних відключень заплановано з 8:00 до 23:00. Відключення не передбачені для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, що імпортують 80% електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової ухвали.

Сьогодні вранці Україна на запит Польщі отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

Ворог завдав удару по одній з високовольтних підстанцій у східному регіоні. В результаті було знеструмлено побутових споживачів, а також відбулися перебої в русі поїздів. Споживачі частково загоєні, продовжуються відновлювальні роботи.

На Чернігівщині ворог обстріляв повітряну лінію обленерго. В результаті було одномоментно знеструмлено 1765 абонентів у 12 населених пунктах.

СТАН МЕРЕЖІ

На Кіровоградщині з технічних причин відключалася повітряна лінія обленерго, знеструмлено побутові споживачі. Усі загоєні. Причина з’ясовується.

ІМПОРТ-ЕКСПОРТ

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 35 606 МВт*год. Експорт не передбачається.

Джерело.

Close