facebook

Чиновникам у Раді захотіли урізати “космічні” зарплати: у відповідь вони почали саботаж

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови про зменшення “космічних” зарплат співробітників апарату парламенту. Але у відповідь на це чиновники Ради влаштували саботаж – вони видаляють підписи нардепів під проєктом постанови, що суперечить процедурі відкликання таких документів. Окрім того, нардепи заявляють, що голова апарату В’ячеслав Штучний, зарплата якого майже 250 тис. грн на місяць, уже погрожує їм.

Про це повідомила авторка проєкту постанови, народна депутатка від “Слуги народу” Галина Третьякова у Facebook. Вона попросила вважати її допис заявою про скоєння злочину та звернулася до Служби безпеки України (СБУ) та Держбюро розслідувань (ДБР).obozrevatel.com

“На реєстрації перебував проєкт постанови щодо зменшення зарплат працівників апарату Верховної Ради, які зараз отримують мільйони, і це не жарт. 200 порожніх місць, гроші з яких перерозподіляються на космічні зарплати. Це мало піти на збільшення фонду оплати помічників-консультантів депутатів”, – розповіла Третьякова.

За її словами, документ підписали вже близько 100 народних депутатів. Однак у якийсь момент підписи почали просто зникати.

“Підписи почали зникати з проєкту. Фізично зникати. Так зникло 13 підписів протягом 10 хвилин, що технічно неможливо зробити без втручання в систему“, – пояснила “слуга народу”.

За словами Третьякової, її колега Олександра Устинова із фракції “Голос” зберегла скриншоти. “Зловживання повноваженнями та паралельно тиск на нардепів шляхом обдзвону з пресингом, зокрема, що не випустять за кордон – це методи, які панують в апараті ВРУ. Так, вам не почулося, голова апарату ВРУ (В’ячеслав Штучний. – Ред.) погрожує депутатам“, – заявила депутатка.До речі, як свідчить декларація самого Штучного, його зарплата за 2023 рік становила майже 3 млн грн. Тобто за місяць Штучний отримував близько 250 тис. грн.

Це приблизно у рази більше, ніж зарплата народного депутата. Нардепи одержують у середньому по 19,8 тис. грн на місяць. На рік це 237,6 тис. грн – менше, ніж у Штучного протягом місяця.

 

Джерело.

Close