facebook

Вже офіційно: пенсій не буде, у Кабміні розповіли чим замінять

Українці, які не мають стажу, можуть розраховувати на соціальну допомогу від держави. Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів.


У відомстві опублікували відеоролик, на якому пояснили подробиці щодо соціальної пенсії. Так, щоб у 2024 році вийти на пенсію, необхідно мати такий стаж:

у 60 років – від 31 року стажу;
у 63 роки – від 21 до 31 року стажу;
у 65 років – від 15 до 21 року стажу.
Українці зі стажем менше ніж 15 років можуть вийти на пенсію у 65 років. Водночас призначення соціальної допомоги залежатиме від загального доходу сім’ї, в якій проживає пенсіонер.

Оформити соцдопомогу українці можуть, звернувшись до органів соціального захисту за місцем прописки чи проживання. Для цього потрібно надати заяву, паспорт, трудову книжку та документ, що підтверджує реєстрацію у держреєстрі ФОП.

Також при собі необхідно мати довідку з Пенсійного фонду про стаж, декларацію про доходи та майно за останні 6 місяців, копію рішення щодо визначення опікуна.

Соціальна допомога призначається у розмірі 30% прожиткового мінімуму. Для осіб, які втратили працездатність, розмір допомоги має становити щонайменше 100% прожиткового мінімуму. У 2024 році це становить 2361 грн.

Джерело.

Close