facebook

Всім військовим приготуватись: Рада створила військову поліцію, що тепер почнеться

Депутати Верховної Ради України у першому читанні підтримали законопроєкт №6569-д “Про військову поліцію”, за який проголосували 247 парламентарів. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі нардеп від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко.


– Верховна Рада проголосувала в першому читанні законопроєкт №6569-до військової поліції. За – 247 Ну традиційно протягли голосами “слуг”, ОПЗЖ і цього разу Батьківщини, – написав Гончаренко

Документ, зареєстрований у Раді 31 травня, було запропоновано Сергієм Йонушасом (фракція “Слуга народу”), заступником голови Комітету ВР України з питань правоохоронної діяльності.

Законопроєкт пропонує створити військову поліцію як військове формування із правоохоронними функціями.

Основне завдання цього органу – забезпечення правопорядку та військової дисципліни у Міністерстві оборони України, Збройних силах України та Державній спеціальній службі транспорту.

Зазначимо, що зараз в Україні функціонує Військова служба правопорядку у ЗСУ. Якщо новий закон буде ухвалено, цю службу буде ліквідовано протягом трьох місяців.

Проєкт передбачає, що військова поліція отримає право у невідкладних випадках зупиняти автомобілі, перевіряти документи у водіїв, а також проникати у житла чи інші володіння за потреби.

Джерело.

Close