facebook

Розпочалися переговори щодо вступу України в ЄС: голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн натякнула на терміни…

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн привітала Україну і Молдову з офіційним початком переговорів про приєднання до Євросоюзу та заявила, що шлях буде складним.

Сьогодні, 25 червня, Євросоюз офіційно розпочинає переговори щодо приєднання України, а також Молдови.

У Люксембурзі пройде перша конференція України та ЄС, присвячена визначенню чергових кроків для входження до об’єднання, яке зараз налічує 27 країн.

На зустрічі Україні передадуть переговорні рамки реформ та законів, які необхідно ухвалити для вступу.

У зв’язку з цією подією президент Євркомісії Урсула фон дер Ляйєн записала відеозвернення, яке розміщено в соцмережі Х. Вона привітала Київ та Кишинів.

“Шлях буде складним, але повним можливостей. Переговори про вступ мають підготувати кандидатів до обов’язків членства, тож короткої дороги не буде”, – сказала керівник найвищого органу європейської виконавчої влади.

Вона також зазначила, що Європа перебуває на порозі важливої ​​трансформації, а нинішніх та майбутніх членів ЄС уже об’єднують спільні цінності та життєві принципи, спрямовані на прагнення процвітання, миру та демократії: Україна та Молдова виявили готовність бути учасницями континентального проекту, зокрема, Київ проводить масштабні реформи для євроінтеграції навіть за умов російського вторгнення.

Джерело.

Close