facebook

Пaм’ятаєте таку cобі зpадницю Коpолевську? Ви тільки пoгляньте де вона “заcвітилася”

Співвласником російських компаній, які незаконно привласнили гіпермаркети Епіцентр на тимчасово окупованих і захоплених територіях України, став бізнес-партнер брата екснародної депутатки Наталії Королевської.

Про це йдеться в розслідуванні проєкту Схеми, опублікованому в понеділок, 1 липня.

Розслідувачі повідомили, що після початку повномасштабного вторгнення рф у колишньому Епіцентрі в Луганську облаштувалося російське ТОВ Стройцентр.

Це підтверджують дані у відкритому реєстрі юросіб рф, а також касові чеки, до яких отримали доступ журналісти.

Директором і співвласником Стройцентра (частка в 45% через ТОВ Универсал-Юг) є Олександр Якубовський.

Він також володіє акціями компанії Стройцентр-Запоріжжя, що незаконно зареєстрована за адресою Епіцентру в захопленому Мелітополі.

У 2022 році Якубовський разом із російськими окупантами намагалися захопити Епіцентр у Херсоні – військові країни-агресора утримували персонал у заручниках і стверджували, що торгівля триватиме під російським «керівництвом».

За даними Схем, Якубовський разом із соратником Королевської Олегом Погодіним є співвласником української компанії Інтертрейд, а разом із рідним братом Королевської Костянтином — російської фірми ТОВ ЮБС, що зареєстрована в окупованому Криму.

Інфографіка: Схемі

Якубовський у відповідь на прохання журналістів про коментар заявив, що «не розуміє, ким окупована Луганська область», і кинув слухавку.

У PR-департаменті мережі Епіцентр повідомили, що компанія не контролює діяльність у торговельних центрах, розташованих у Луганську (з 2014 року) і Мелітополі (з 2022 року), і не знає, хто там зараз перебуває.

Журналістам не вдалося отримати коментар Наталії Королевської.

 

Джерело.

Close