facebook

Виїзд за кордон по-новому: для чоловіків все зміниться з 17 липня – попередження ДПСУ

З 17 липня правила перетину кордону зміняться


Вимога до військовозобов’язаних чоловіків щодо оновлення військово-облікових даних спливає 16 липня. Після цієї дати правила виїзду чоловіків за межі України кардинально зміняться, пише ТСН.

За заявою представника Державної прикордонної служби України, полковника Андрія Демченка вже з 17 липня під час перетину кордону прикордонники почнуть перевіряти військово-обліковий документ у всіх без винятку чоловіків віком від 18 до 60 років. Це правило стосуватиметься навіть тих чоловіків, які були виключені з військового обліку або мають відстрочку від мобілізації.

При цьому згідно із законодавством документ може надаватись як у паперовому, так і в електронному вигляді. Якщо такого документа не буде надано на вимогу представника Держприкордонслужби, то людина не зможе залишити територію країни.

“Починаючи з 00:00 17 липня, прикордонники при перетині державного кордону України на виїзд перевірятимуть у всіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-облікові документи. У разі відсутності військово-облікового документа прикордонники відмовлятимуть у перетині державного кордону. кордони на виїзд з України”, – зазначив Андрій Демченко.

Також через кордон не пропускатимуть тих громадян, щодо яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є інформація про подання їх у розшук до Національної поліції. Таких чоловіків буде передано поліції.

За словами представника Держприкордонслужби України, усі чоловіки віком від 18 до 60 років, які мають підстави для перетину кордону, мають надати відповідні дані: відомості про виключення з військового обліку за станом здоров’я або дані щодо отримання відстрочки.

Андрій Демченко підкреслив, що чоловікам, які планують поїздку за кордон, варто врахувати всі вищевикладені вимоги, щоб уникнути непорозумінь під час перевірок на кордоні.

Джерело.

Close