facebook

На тлі спеки в області України пре шалена негода, несамовита злива рине у певній місцевості: де чекати на дощ і грозу

У пʼятницю, 12 липня, сильна спека затримається у більшості областях. Проте у західних областях очікуються короткочасні дощі.

Як інформує “РБК-Україна”, за прогнозом синоптиків, у більшості областей завтра буде суха спекотна погода. Температура повітря вночі становитиме +20 +25 градусів, а вдень +35 +39. Однак в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях місцями очікується надзвичайна спека до +40 +41 градусу.

У західних областях прогнозується мінлива хмарність, без опадів. Лише на Закарпатті, Прикарпатті та Волині вдень місцями очікуються короткочасний дощ, гроза.

Температура повітря вночі буде +17 +22 градуси, а вдень +30 +34. На високогір’ї Карпат очікується вночі +15 +20, а вдень +20 +25 градусів.

Вітер переважно східний, 5-10 м/с.

Погода у столичному регіоні
У Києві та області завтра очікується суха спекотна погода. Температура по області вночі буде +20 +25, а вдень сильна спека до +35 градусів.

У Києві температура повітря вночі становитиме +22 +24 градусів, а вдень сильна спека +35. Вітер переважно східний, 5-10 м/с.

Як інформує “ДС”, цьогоріч спека прийшла до України на початку липня — місяцем раніше, ніж зазвичай. Цьогоріч спека прийшла до України на початку липня.

Про це розповіла заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

“Для першої половини липня це досить незвично, оскільки у нас за кліматом найтепліша друга половина липня, а наймаксимальніші температури фіксувалися у першій половині серпня”, — зазначила вона.

Причина спеки в тому, що в Україну по висоті надходить тропічне повітря з півдня, пояснила експертка. З початку воно надходило з південного сходу, а тепер — з південного заходу.

“З Африки на Середземне море перекочувало, і до нас буде надходити найближчі три-п’ять діб повітряна маса з півночі Балкан, а на Балкани воно з Африки потрапляє”, — уточнила Голеня.

Вдень, коли малохмарна погода, іде інтенсивний прогрів, продовжила вона. Тому фіксуються найвищі значення, максимальні температури, які вже перевищують 30° і навіть будуть досягати 40°.

За прогнозом Укргідрометцентру, спека трохи спаде наступного тижня. Зниження температури із 15 липня очікується на заході України, із 17 — на півночі. Утім, на півдні та сході спека буде утримуватися до 18-20 липня.

За останніми розрахунками, з заходу та північного заходу надходитиме більш прохолодне повітря. Температура в Києві може знизитися до 25-30°, на півдні-сході — 30-35°. Не виключені й дощі.

Ще одна хвиля спеки може накрити Україну в серпні, прогнозують у гідрометцентрі.

Джерело.

Close