facebook

Будуть грозові дощі, зливи і шквали: які області у вихідні накриють сильні опади

В Україні буде аномально спекотна погода, пожежна небезпека сягатиме максимального 5 класу по всій території держави. Опади будуть лише в кількох областях.

Погода в Україні у вихідні, 13 і 14 липня, буде аномально спекотною і сухою. У більшості областей денна температура повітря триматиметься на рівні від +33 до +38 градусів, а на півдні та у центрі місцями може навіть прогріватися до +40 градусів.

Опади ймовірні лише у деяких областях на заході країни у вечірні та нічні години. Таким прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

Також він наголосив, що високому рівні збережеться пожежна небезпека, яка сягатиме максимального 5 класу по всій території України.

Погода в Україні 13 липня
У західних областях
У західних областях вночі без істотних опадів, вдень очікуються короткочасні грозові дощі, місцями сильні зливи, град та шквали, 17-22 м/с. Вітер південної чверті, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +18…+23 градуси, вдень +33…+38.

У північних областях
У північних областях очікується малохмарна погода, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +18…+23 градуси, вдень +32…+37.

У центральних областях
У центральних областях прогнозується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +19…+24 градуси, вдень +34…+39.

На півдні України
У південній частині та у Криму очікується спекотна та суха погода, без опадів. Вітер східної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +21…+26 градусів, вдень +34…+39.

У східних областях
У східних областях малохмарна погода, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +16…+21 градус, вдень +30…+35.

Погода в Україні 14 липня
У західних областях
У західній частині протягом доби подекуди пройдуть локальні грозові дощі, часом у супроводі шквалів та граду. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +18…+23, вдень +29…+34 градуси, у Вінницькій та Житомирській областях +33…+38.

У північних областях
У північних регіонах без опадів, лише у другій половині дня та ввечері на півночі Чернігівщини та Сумщини можливі грозові дощі. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +19…+24, вдень +33…+38 градусів.

У центральних областях
У центрі України утримається спекотна та малохмарна погода, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +19…+24, вдень +35…+40 градусів.

На півдні України
У південній частині країни та у Криму мінлива хмарність, без опадів. Вітер переважно східної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +21…+26, вдень +35…+40 градусів.

У східних областях
У східних областях прогнозується суха та спекотна погода, без опадів. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +18…+23, вдень +32…+37 градусів.

Хто такий Ігор Кібальчич
Ігор Кібальчич – синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Кібальчич є кандидатом географічних наук.

Погода в Україні – останні новини
Раніше синоптикиня назвала дату, коли в Україні послабиться спека. У частині областей вдарить +42 градуси, при цьому дощі можуть бути лише в одній з областей. Стало відомо, коли така сильна спека нарешті відступить.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спека зашкалюватиме і битиме рекорди – стало відомо, у яких областях цілий тиждень буде +40. Метеоролог розповів, якою буде погода упродовж тижня, з 8 по 14 липня.

Джерело.

Close