facebook

Від бронювання до шлюбу онлайн: Дія готує для українців п’ять важливих сервісів

“Дія” готує для українців п’ять важливих сервісів


Мінцифри працює над перекладом сервісів із офлайну в онлайн. Незабаром у “Дії” будуть доступні ще п’ять функцій. На цьому наголосив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє урядовий портал.

Брак онлайн
Як повідомив міністр, тестується перший у світі сервіс, що дозволяє одружитися у додатку Дія до кількох кліків. Бета-тестувальники послуги реєструють офіційний шлюб на відстані та оцінюють інновацію. П’ять уже одружилися. Незабаром сервіс буде доступний усім українцям.

Електронне бронювання
Мінцифри, Мінекономіки та Міноборони працюють над послугою. Цифровізація бронювання має усунути людський чинник та прискорити процес від кількох тижнів до години. Скоро послуга буде доступна на порталі Дія для першої категорії підприємств – критично важливих та тих, які забезпечують потреби сил оборони.

Свідоцтва про народження, шлюб, розлучення, зміну персональних даних
Незабаром у Дії автоматично підтягуватимуться свідоцтва про народження дітей. А згодом і ваші свідчення про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені. Вони знадобляться під час прийняття на роботу, підтвердження зміни прізвища чи оформлення пільг, повідомив Федоров.

Відображення дозволу на зброю
Мінцифри та Міністерство внутрішніх справ працюють над тим, щоб у додатку Дія відображалася інформація, дозвіл на зброю та була можливість у кілька кліків замовити витяг з Єдиного реєстру зброї, пояснив міністр.

“Дія.Підпис” для юридических лиц
“Дія.Підпис” для фізичних осіб – інструмент, який має спростити взаємодію з чиновниками. Незабаром він з’явиться і юридичних осіб. Це може значно прискорити роботу бізнесу, спростити процеси та зробити більш прозорими дії підприємців. Уряд уже прийняв відповідну ухвалу, а команда Мінцифри працює над розробкою функціоналу.

Що таке “Дія”
Дія (скорочення від “Держава і я”) – це мобільний додаток, веб-портал та бренд цифрової держави в Україні, розроблений Міністерством цифрової трансформації України.

За допомогою Дії можна зберігати електронні копії документів:

Паспорт громадянина України
посвідчення особи.
Закордонний паспорт.
Водійське посвідчення.
Студентський квиток.
Техпаспорт.
Також можна отримати державні послуги онлайн

Зареєструвати ФОП.
Отримати витяг з реєстру нерухомості.
Сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху.
Отримати свідоцтво про народження дитини.

Джерело.

Close