facebook

Землю заберуть для ЗСУ: у Раді погодили важливий закон щодо полів та городів

У п’ятницю, 12 липня, Комітет аграрної та земельної політики рекомендував Верховній Раді прийняти за основу та загалом законопроєкт № 11335, спрямований на удосконалення механізму забезпечення землями сил оборони України.

В умовах наростаючої агресії з боку Росії питання забезпечення військових необхідними земельними ділянками стає особливо актуальним для ведення подальших бойових дій.

Докладніше про те, що було погоджено важливий закон щодо полів та городів, інформує Верховна Рада України в мережі Telegram.

Законопроєкт пропонує спростити процедуру зміни цільового призначення наступних категорій земель:

Особливо цінні землі: до них відносяться землі, які мають особливе значення для суспільства, наприклад землі заповідників, національних парків, ботанічних садів.
Земельні лісові ділянки: це землі, вкриті лісовими масивами, які виконують важливі екологічні функції.
Мета спрощення процедури полягає у забезпечення розміщення об’єктів ЗСУ та інших військових формувань, укриття особового складу, зберігання бойової техніки та майна, проведення тренувань, створення інженерно-технічних та фортифікаційних споруд.

Законопроєкт передбачає скорочення термінів проведення необхідних погоджень та експертиз, а також зменшення кількості самих погоджень. Це необхідно для швидкого ухвалення рішень для виділення ділянок під потрібні ЗСУ.

Джерело.

Close