facebook

Цей тиждень був дуже непpостий… І якщо кажуть пpо спpаведливий pозподіл електpики по кpаїні, так не має бути…

Подаємо мовою оригіналу:

Serhii Kovalenko


Вечір

Цей тиждень був дуже непростий. Сьогодні перший день, коли Укренерго дали вказівку задіяти менше 4 черг одночасно.

Але давайте про все детальніше.

Перше. Ми вже бачимо дуже помітні сигнали, що не в усіх регіонах однаково задіюють обмеження.

І це питання до відповідних контролюючих органів.

Помітно, що і Київ, і Дніпропетровський регіон обмежують чи не найбільше. Якщо кажуть про справедливий розподіл по країні, так не має бути.

Ми всі очікували покращення ситуації після виходу з ремонту одного атомного блока. Але столиця цього поки не відчула – чому так треба з‘ясовувати.

Сьогодні для Одеси і Львова вдень скасували обмеження. Хочеться порадіти за них і трохи позаздрити. А ще хочеться дізнатися причини таких різних підходів до регіонів.

Друге. Цього тижня вже було побито декілька історичних температурних рекордів по Києву та Україні. Спека починає спадати. Але не проходить непомітно. Багато обладнання як у мереж, так і у ОСББ/керуючих компаній не витримують навантажень.

Збої в роботі автоматики або аварії на мережах траплялися у 2% від усіх будинків. Якщо так стається і світла нема в білі зони – потрібно звертатися до ОСР, наприклад, за допомогою форм на сайті: https://www.dtek-kem.com.ua/ua/shutdowns. Або до своїх ОСББ, ЖБК чи УК.

Дуже часто це пов’язано з локальними аваріями на прибудинкових мережах.

Що далі?

На вихідних і спека, і споживання мають спадати, тому обмеження будуть слабшими. За прогнозами НЕК, вночі з 2 до 5 взалалі без відключень і весь день має бути без обмежень в світло-сірих зонах.

Джерело.

Close